KONCERT ZA OPONOU: ZAPOMĚLSEM + LICHNOVSKÝ

KONCERT ZA OPONOU: ZAPOMĚLSEM + LICHNOVSKÝ

08.11.2024 od 20:00 do 22:00 hod.

Další z koncertů za oponou tentokrát s kapelou ZAPOMĚLSEM, která jesenickému publiku není neznámá. Jako support si přivezou z Prahy kapelu LICHNOVSKÝ. Koncert začíná v Divadle Petra Bezruče ve 20 hodin.

ZAPOMĚLSEM

Hudební projekt Zapomělsem, za kterým stojí brněnsko-jesenický songwriter Aleš Macenauer, zaujal v roce 2021 českou alternativní scénu albem Měsíc ve váze. Původní folková estetika se z jeho druhé desky Jesnou z roku 2023 vytrácí a album se posouvá k elektronickému zvuku, jemuž dominují syntezátory, taneční beaty a post-punkové kytary. Skladby formou kolážových střípků vypráví o zapáleném nočním městě, nad kterým létají kosmické lodě, o vnitroblocích, do nichž padají hvězdy, a nad kterými duchové na střechách šeptají, že budeme opilí. Písničkářský rukopis přenesený na taneční parket smutné diskotéky. Jesenická melancholie na párty. 

Instagram Spotify

 

LICHNOVSKÝ

Hudebník Zdeněk Lichnovský známý z kapely Parta vynikajících lidí se dal na sólovou dráhu a vydal debutovou desku. Ta se jmenuje Ideálně napořád. S Lichnovským zpívá také weirdpopová hudebnice a skladatelka Lenka Zbořilová (ivy z). Mix měl na starost Tomáš Havlen, master obstaral Tomáš Tkáč. Album vychází také fyzicky v limitované edici na kazetách a CDs. První singl se jmenoval „Zdálo se mi, že jsem se zbláznil a všem to bylo jedno“, další „West Ham to nedá (ft. nevertouch)“ a nyní vychází videoklip k duetu s ivy z s názvem „Situace“.

Vstupenky v předprodeji 250 Kč, v den konání koncertu 300 Kč.

Pořádají MKZ Jeseník.

KOUPIT VSTUPENKY

Komentáře